Noutati, Evenimente din Concesti


  Cu un singur proiect și un primar care s-a implicat, s-au realizat multe în comuna Concești!Inapoi  
10 Iunie 2013 
Comuna Concești arată acum mult mai modernizată, nu ca pe vremea când erau drumuri doar pietruite și toate dădeau să cadă.
Cu toate că primarul a fost ales anul trecut, el a reușit să schimbe comuna în bine.
Din iunie 2012, de când a intrat primar, a obținut un proiect prin Fonduri Europene, în valoare de 2,5 milioane de euro. Acesta constă în asfaltarea a 6,5 km de drum, 5 km de canalizare, modernizarea căminului cultural și construcția unui after-school. Proiectul a început, efectiv, în 2012, în luna septembrie, iar odată cu venirea iernii, s-au întrerupt lucrările la canalizare. Căminul cultural a fost finalizat în luna mai 2013, iar în luna iunie, after-school-ul. Luna aceasta, s-a finalizat și asfaltul.
“Spunem noi că este o lucrare foarte ambițioasă, de care comuna noastră a beneficiat”, a declarat Costel Nazare, primarul comunei Concești.
Probleme au fost încă de la începutul acestui program, din cauza faptului că au fost contestații pe caietul de sarcini. Ulterior, primăria a trebuit să plătească pentru depășirea contractului de perioade, în care a fost contractată executarea acestui proiect. S-a plătit suma de 1,7 miliarde lei vechi, bani care au fost plătiți de către comuna Concești.
“Acum, suntem în ultimele zile ale acestei lucrări, cu marcajul drumului, urmând ca în perioada următoare să facem inaugurarea”, a spus primarul.
În momentul de față, primăria Concești are un angajament, acela de a face, ca pe o perioadă de până la 5 ani, sa aibă angajați pentru after-school. După legile care sunt acum în vigoare, primarul nu poate face angajarea celor 5 persoane necesare pentru a da în folosință acest after-school. Clădirea dispune de două clase, fiecare a câte 20 de elevi, și de mobilier nou.
Pentru elevii comunei Concești, primarul vrea să rezolve, în perioada următoare, finalizarea unui grup sanitar modern, la Școala Generală Nr. 1 Concești. Acesta mai dorește și definitivarea lucrărilor la căminul cultural de la Movileni, pavelarea a 2 km de trotuar, și neavând fonduri, se limitează la ceea ce a realizat până acum.
Spre deosebire de alte primării, a reușit să asigure salariile pentru persoanele cu handicap, pentru angajații primăriei și pentru cei de la școala din localitate. Banii au fost prinși în buget, de la început de an.
 
Vremea Curs Valutar

  22°C
  Min: 12°C | Max: 24°C
  Preponderent nori
  Umiditate: 40%
  Se Simte: 22°C
  Vant: 7 km NNE
  Rasarit: 6:54 am
  Apus: 7:15 pm
  Barometru: 29.5'

  2014-09-19  
  Euro4.4027RON-0.38%
  Dolar American3.4182RON+0.25%
  Lira Sterlina5.6067RON+0.9%
  Franc Elvetian3.6481RON-0.02%
  Aur134.3621RON-0.9%
  * Vezi ToT Cursul